Tyve taber med vilje i net-poker

Online-poker er blevet et populært spil for it-kriminelle, der skal malke stjålne kreditkort-data. Kort-tyveknægten spiller højt spil og sørger derpå for at tabe alle pengene til en medsammensvoren.

I stedet for besværet med at bestille varer i en netbutik og derpå skulle sælge dem igen har netkriminelle fundet nye måder at få penge ud af de kreditkortdata, de har hacket sig til.

»I Sverige får politiet nu flere gange om dagen henvendelser fra folk, der er blevet bestjålet via online-poker. Og også herhjemme bliver der snydt på den måde,« siger pressechef i PBS, Søren Vinge, til Radioavisen.

Han mener dog ikke, at kortsvindlen er så slem herhjemme:

»Vi ved, det er et problem, og det kommer lidt i bølger. Det er da noget, der fylder i statistikken, men det er vores indtryk, at det ikke er lige så slemt, som det vi hører fra Sverige i øjeblikket,« lyder det fra pressechefen.

I den seneste svindel-statistik, som PBS http://www.dankort.dk/dk/nyheder/nyheder/nyhed_080228" target="blank">offentliggjorde tidligere i år, var der kun en svag stigning i kortsvindlen fra 2006 til 2007, og endda et fald fra første til andet halvår 2007. Det synes at harmonere dårligt med it-sikkerhedsfirmaernes mange advarsler om hackerangreb, der blandt andet har til formål at aflure folks kreditkortoplysninger.

Forklaringen er ifølge Søren Winge, at statistikken kun gælder Dankortet, og at megen kort-svindel foregår på udenlandske sites, hvor det er Visa-delen af et Visa-Dankort, der benyttes.

»Hvis Visa havde været med i statistikken ville vi nok have set, at svindelproblemet er stigende,« siger Søren Winge til ComON.

Han gør opmærksom på, at ofret for kort-svindel på Pokersites, hvor stjålne kreditkort giver bagmændene en vindende hånd, først og fremmest er poker-sitet selv, da Dankort-forbrugere som udgangspunkt holdes skadeløse i svindel-sammenhænge - også ved Poker-bordet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere